Online geld verdienen België

Ook in België is online geld verdienen mogelijk. De methodieken om online een extra inkomen te genereren zijn in België niet wezenlijk anders dan op andere plekken in de wereld.

Een manier om vanuit de hele wereld (en dus ook vanuit België) online geld te verdienen is het uitvoeren van “microtasks”. Microtasks zijn kleine op zichzelf staande taken die maar een paar minuten van uw tijd in beslag nemen. Te denken valt aan het liken van een pagina op diverse social media of het bezoeken van een website. Vaak moet je ook aantonen dat je daadwerkelijk het klusje hebt uitgevoegd. Bijvoorbeeld door de laatste zin van de inhoud van de bezochte pagina door te geven of met behulp van een screenshot.

De vergoeding voor microtasks is ook in België niet superhoog. Het betreft doorgaans Amerikaanse websites zoals Amazon Mechanical Turk, Microworkers en Clickworker. De betaling vindt plaats in Amerikaanse dollars. Per microtask verdient u een bedrag dat varieert tussen de 0,05 en 1,50 USD. Omdat het veel mensen toch wat tijd blijkt te kosten om goede microtasks te zoeken, uit te voeren en aan te tonen dat de microtask is uitgevoerd, is het de vraag of u hier wel naar moet kijken. Een ander nadeel is namelijk dat u meestal ook een bepaald bedrag bij elkaar gespaard moet hebben voordat uw opbrengsten kunnen worden uitbetaald naar uw PayPal account.

Een beter alternatief voor online geld verdienen in België is het gebruik van Google Adsense of een het gebruik van een affiliate marketing netwerk zoals Daisycon. Hier zit in principe geen beperking aan wat u per uur kunt verdienen. De verhouding tussen inspanning en vergoeding is als het ware losgekoppeld. Wanneer u geld wilt verdienen met Google Adsense en Daisycon, dan heeft u een eigen website nodig. De website kan blijvend geld opleveren wanneer u de website vult met interessante content.

In België zijn de aanvraag voor uw Google Adsense account en uw Daisycon account binnen enkele stappen gedaan. Wacht dus niet en maak direct uw accounts aan. Wanneer u meer informatie wilt over geld verdienen met uw eigen website, waar dit dan ook ter wereld is, dan is het raadzaam om de andere artikelen op deze website ook door te nemen.