Verdien geld online

Online geld verdienen is een fascinerende bezigheid. Vooral omdat u er uw eigen werktijden mee kunt bepalen en u het vanaf iedere locatie met een internetverbinding kunt doen. U kunt de werkzaamheden dus net zo goed op een tropisch oord uitvoeren als vanuit Nederland of België. Hier leert u hoe u online geld kunt verdienen vanaf iedere plek op de wereld.

Een idee voor online geld verdienen is het aanbieden van uw diensten als freelancer. Het moet dan wel gaan om klussen die online uit te voeren zijn. Denk aan web design, het schrijven van teksten of het maken van een webapplicatie. Internationale websites waarop dit kan zijn Elance, oDesk, Freelancer.com en Fiverr. Op die manier kunt u voor mensen uit de hele wereld klussen uitvoeren.

Wat ook kan is dat u niet zelf op zoek gaat naar klanten en onderhandelt over de klus, maar dat u een lijst aangeleverd krijgt met kleinere taken waaruit u kunt selecteren. We spreken dan over het uitvoeren van microtasks. Deze kleine taken worden microtasks genoemd en u kunt per taak tussen de 0,05 en 1,50 Amerikaanse dollar verdienen. Hoewel er met echt freelancen meer geld te verdienen is, kunt u met microtasks redelijk eenvoudig een extra zakcentje verdienen.

De meeste verdienpotentie heeft u wanneer u een gedegen fundament neerlegt. Dit kan door uw eigen website te bouwen waarop u waardevolle informatie aanbiedt. Bijvoorbeeld over één of meer onderwerpen waar u veel vanaf weet. Wanneer u het juiste doet en ook zorgt dat de vindbaarheid van de website wordt vergroot, zal deze op een gegeven moment bezoekers aantrekken. Op verschillende manieren kunt u aan deze bezoekers geld verdienen.

Allereerst kunt u met uw eigen website geld verdienen door gebruik te maken van Google Adsense. Door middel van een code kunt u dan advertenties op uw website weergeven van derden. Iedere keer wanneer een bezoeker op de advertentie klikt om naar de website van de adverteerder te navigeren, verdient u een bedrag tussen de 1 eurocent en een paar euro. Ontvangt u dagelijks meerdere kliks, dan kan dit oplopen tot een leuk inkomen.

Ook is het mogelijk om met uw website geld te verdienen met het promoten van producten. Het kan gaan om uw eigen producten, maar het promoten van producten van anderen op commissiebasis is ook mogelijk. Dit laatste, promoten op commissiebasis, is bijvoorbeeld mogelijk via de affiliate netwerken van Tradedoubler en Daisycon.

Wanneer u aan de slag gaat met het bouwen van uw eigen website in combinatie met Google Adsense of affiliate marketing, dan bouwt u in feite aan een passief inkomen. U verricht eenmalig heel veel werk voor het opzetten van uw website en het vindbaar maken van uw webgsite, maar daarna kunt u geld blijven verdienen. Dit in tegenstelling tot freelancen of het uitvoeren van microtasks, waarbij u steeds aan het werk moet blijven voor uw inkomsten. Het is raadzaam uw pijlen te richten op een passief inkomen, omdat u dan niet meer afhankelijk bent van beschikbaar werk.